Kremasti potaž od povrća začinjen lovorom i prirodnom slatkoćom od šargarepe će da okrepi i začini ručak. Možda ćete želeti da isprobate i kako se pravi aromatična, gusta krompir čorba. Evo kako da napravite kremasti potaž od šargarepe i paradajza.
Sastojci:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 luka, seckana
- 2 štapića celera, iseckana
- 1 ¼ kg šargarepe, narezane
- 250 g krompira, isečenog na kockice
- 5 lovorovih listova (sveži ili sušeni)
- 500 g paradajz pirea
- 750 g čeri paradajza
- 2 kocke od povrća
- 1 kašika šećera
- 1 kašika crvenog vinskog sirćeta
- 250 ml punomasnog mleka
Recept za kremasti potaž od šargarepe i paradajza
Kuvajte luk i celer
U najveći lonac stavite ulje, luk i celer i lagano kuvajte dok ne omekšaju. Dodajte šargarepu i krompir na nekoliko minuta, pa dodajte sve preostale sastojke, poput čeri paradajza, paradajz pirea, osim mleka, sa 1 litar vode.
Kuvajte sve sastojke
Ostavite da provri. Pokrijte potaž i dinstajte 30 minuta, a zatim otvorite i kuvajte 20-30 minuta.
Izblendirajte
Izvadite lovorov list i umutite supu ručnim blenderom. Dodajte mleko i vodu koliko vam je potrebno. Začinite po ukusu, zagrejte i servirajte. Uživajte u potažu od šargarepe i paradajza.
Pročitajte kako se pravi potaž od sočiva i šargarepe
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem