Kremasti potaž od povrća začinjen lovorom i prirodnom slatkoćom od šargarepe će da okrepi i začini ručak. Možda ćete želeti da isprobate i kako se pravi aromatična, gusta krompir čorba. Evo kako da napravite kremasti potaž od šargarepe i paradajza.

Sastojci:

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 luka, seckana
  • 2 štapića celera, iseckana
  • 1 ¼ kg šargarepe, narezane
  • 250 g krompira, isečenog na kockice
  • 5 lovorovih listova (sveži ili sušeni)
  • 500 g paradajz pirea
  • 750 g čeri paradajza
  • 2 kocke od povrća
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika crvenog vinskog sirćeta
  • 250 ml punomasnog mleka

Recept za kremasti potaž od šargarepe i paradajza

17:06
Korak 1

Kuvajte luk i celer

U najveći lonac stavite ulje, luk i celer i lagano kuvajte dok ne omekšaju. Dodajte šargarepu i krompir na nekoliko minuta, pa dodajte sve preostale sastojke, poput čeri paradajza, paradajz pirea, osim mleka, sa 1 litar vode.

17:10
Korak 2

Kuvajte sve sastojke

Ostavite da provri. Pokrijte potaž i dinstajte 30 minuta, a zatim otvorite i kuvajte 20-30 minuta.

17:10
Korak 3

Izblendirajte

Izvadite lovorov list i umutite supu ručnim blenderom. Dodajte mleko i vodu koliko vam je potrebno. Začinite po ukusu, zagrejte i servirajte. Uživajte u potažu od šargarepe i paradajza.

Pročitajte kako se pravi potaž od sočiva i šargarepe

BONUS VIDEO

potaž od povrća Instagram/ healthygirlkitchen

StvarUkusa/L.S.