Začinjene pržene pečurke sa svežom zelenom salatom pripremićete za samo pola sata, a dobijate vrlo ukusan i zdrav obrok u kome mogu da uživaju i deca. Možda ćete želeti da napravite i aromatične pečurke pečene u rerni. Uz sok od limuna i pahuljice ljute paprike u začinjenim prženim pečurkama, dobijate vrlo aromatično jelo. Evo kako se prave začinjene pržene pečurke sa svežom zelenom salatom!

Sastojci:

  • 1 kašika pirinča
  • Ulje za prženje
  • 300 g šampinjona, sitno iseckanih
  • 2 ljutike, sitno isečene
  • 1 kašičica pahuljica ljute paprike
  • Sok od 1 limuna
  • Šaka listova nane, iseckanih
  • 1 mala zelena salata, razdvojeni listovi, za posluživanje

Recept za začinjene pržene pečurke sa svežom zelenom salatom

13:42
Korak 1

Pecite pirinač

Za začinjene pržene pečurke sa svežom zelenom salatom pecite pirinač u velikom tiganju na laganoj-umerenoj vatri, redovno mešajući, oko 10 minuta dok ne poprimi bogatu zlatnu boju. Izgnječite ga u prah.

13:46
Korak 2

Pržite šampinjone

Vratite tiganj na jaku vatru i dodajte ulje sa polovinom šampinjona i prstohvatom soli. Dinstajte, mešajući s vremena na vreme, oko 2 minuta dok ne porumene i ne omekšaju. Gurnite na jednu stranu, pa dodajte ostatak pečuraka i ponovite. Sklonite tiganj sa vatre, pa dodajte ljutiku i ostavite minut.

13:46
Korak 3

Pomešajte sastojke i servirajte

Umešajte pahuljice ljute paprike, sok od limuna i listove nane. Probajte i prilagodite ukus, dodajući još limunovog soka po želji. Umešajte pirinač u prahu. Ako želite servirajte sa svežom zelenom salatom ili odvojite svaki list zelene salate i kašičicom ubacite pečerke u svaki list. Uživajte u začinjenim prženim pečurkama sa svežom zelenom salatom!

Pročitajte kako se pravi PODVARAK SA ŠAMPINJONIMA

BONUS VIDEO

instagram/cookistwow Pita sa pečurkama

StvarUkusa/L.S.