Začinjene pržene pečurke sa svežom zelenom salatom pripremićete za samo pola sata, a dobijate vrlo ukusan i zdrav obrok u kome mogu da uživaju i deca. Možda ćete želeti da napravite i aromatične pečurke pečene u rerni. Uz sok od limuna i pahuljice ljute paprike u začinjenim prženim pečurkama, dobijate vrlo aromatično jelo. Evo kako se prave začinjene pržene pečurke sa svežom zelenom salatom!
Sastojci:
- 1 kašika pirinča
- Ulje za prženje
- 300 g šampinjona, sitno iseckanih
- 2 ljutike, sitno isečene
- 1 kašičica pahuljica ljute paprike
- Sok od 1 limuna
- Šaka listova nane, iseckanih
- 1 mala zelena salata, razdvojeni listovi, za posluživanje
Recept za začinjene pržene pečurke sa svežom zelenom salatom
Pecite pirinač
Za začinjene pržene pečurke sa svežom zelenom salatom pecite pirinač u velikom tiganju na laganoj-umerenoj vatri, redovno mešajući, oko 10 minuta dok ne poprimi bogatu zlatnu boju. Izgnječite ga u prah.
Pržite šampinjone
Vratite tiganj na jaku vatru i dodajte ulje sa polovinom šampinjona i prstohvatom soli. Dinstajte, mešajući s vremena na vreme, oko 2 minuta dok ne porumene i ne omekšaju. Gurnite na jednu stranu, pa dodajte ostatak pečuraka i ponovite. Sklonite tiganj sa vatre, pa dodajte ljutiku i ostavite minut.
Pomešajte sastojke i servirajte
Umešajte pahuljice ljute paprike, sok od limuna i listove nane. Probajte i prilagodite ukus, dodajući još limunovog soka po želji. Umešajte pirinač u prahu. Ako želite servirajte sa svežom zelenom salatom ili odvojite svaki list zelene salate i kašičicom ubacite pečerke u svaki list. Uživajte u začinjenim prženim pečurkama sa svežom zelenom salatom!
Pročitajte kako se pravi PODVARAK SA ŠAMPINJONIMA
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem