Ne postoji ništa poput sladoleda prelivenog čokoladnim sosom i ukrašenog kandiranim višnjama. A možete i da ih jedete same. Ako volite kandirano voće, možda ćete želeti da napravite i kandirani limun i pomorandže. Evo i kako se kandiraju višnje!
Sastojci:
- 450 višanja
- 95 g šećera
Recept za kandirane višnje:
Ocedite višnje, ostavite 40 ml soka. Stavite sok i šećer u malu šerpu. Lagano mešajte da navlažite sav šećer. Kuvajte na srednje laganoj vatri, povremeno lagano mešajući, dok se šećer ne rastvori.
Dodajte višnje i pustite da proključa. Smanjite toplotu. Ostavite da se krčka poklopljeno, dok se višnje malo ne naboraju, 35-40 minuta, lagano mešajući svakih 10 minuta.
Sklonite sa vatre i sklonite poklopac. Ohladite na sobnoj temperaturi. Koristeći šupljikavu kašiku, prenesite višnje u pleh obložen papirom za pečenje. Servirajte uz sladoled ili desert. Uživajte! Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru do 6 meseci.
Pročitajte kako se pravi kandirano voće
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Slavska salata sa kačkavaljem i majonezom
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan
Slana torta sa šunkom i sirom kao slavsko predjelo
Najbolji čizkejk sa medom