Sastojci:
- 2 jajeta
- 300 ml mleka
- 1 kašičica soli
- 500 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3-4 vlašca, iseckanog
- 3-4 grančice peršuna, sitno iseckanog
- 150 g kačkavalja, narendanog
- 100 g belog sira, izmrvljenog
- ulje za prženje
Pogledajte kako se prave:
Recept za uštipke sa kačkavaljem i vlašcem:
Za ove ušitpke prvo razbijte jaja u činiju. Dodajte mleko, so, brašno, prašak za pecivo, kačkavalj, beli sir, vlašac i peršun. Dobro izmešajte.
Zagrejte ulje na tiganju i pržite uštipke. Za jedan uštipak uzmite kao meru jednu punu kašiku. Pržite ih oko 5 minuta sa svake strane. Izvadite na papirni ubrus da se ocedi višak ulja i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i uštipke od krompira.
Pročitajte kako da napravite uštipke sa kukuruzom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus