Starinski i domaćinski uštipci se prave od testa, ali danas ima dosta recepata za pripremu ovog peciva od drugih namirnica. Mi vam predlažemo da napravite brzinske uštipke od krompira koji mogu da se jedu i za ručak, a dovoljno je da poslužite salatu po izboru kao prilog.
Sastojci:
- 3 krompira
- 1/2 luka
- 1/2 paprike
- 125 ml jogurta
- 1 jaje
- 150 g brašna
- so, biber, origano
- Za sos:
- 2 kašike majoneza
- 125 ml jogurta
- 1 kašičica ljutog sosa
Recept za uštipke od krompira:
Oljuštite i izrendajte krompir, pa stavite u posudu. Zatim dodajte sitno seckan crni luk i papriku, a onda i jaje. Posolite, pobiberite i pospite origanom. Sipajte jogurt i sve lepo sjedinite, a onda dodajte i brašno, pa promešajte. U tiganj sipajte ulje i kada se zagreje stavljajte po kašiku smese i pržite sa obe strane. Vadite na ubrus da se uštipci ocede. U posudi pomešajte jogurt, majonez i ljuti sos, pa dobijeni umak servirajte uz uštipke od krompira.
Pročitajte i ovo: Kako se prave riblji uštipci
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem