Zapečene rolnice od tikvica i sira u paradajz sosu su pandan lazanji, ali letnja varijanta koja vam neće teško pasti. Umesto testenine, koriste se tikvice, a umesto mesa se koristi sir. Ukoliko volite tikvice, možda ćete želeti da ih napravite punjene paradajzom i orasima. Evo i kako se prave rolnice!

Sastojci:

  • 6 velikih tikvica
  • 450 g mekog belog sira
  • 60 g rendanog kačkavalja
  • 2 velika jajeta
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • Prstohvat soli
  • Prstohvat bibera
  • 130 ml paradajz sosa
  • 130 g rendane mocarele

Recept za zapečene rolnice od tikvica i sira u paradajz sosu:

Zagrejte rernu na 200°. Nasecite tikvice po dužini na debele trake, a zatim ih stavite na pleh obložen papirom za pečenje da se ocede. Pospite ih solju. Ostavite da odstoje 10 minuta, a zatim ih osušite papirnim ubrusima.

U međuvremenu, napravite mešavinu sira. U maloj činiji pomešajte meki beli sir, kačkavalj, jaja i beli luk u prahu i začinite solju i biberom.

Na dno vatrostalne posude rasporedite tanak sloj paradajz sosa. Na svaku traku tikivce stavite tanak sloj pardajz sosa, preko toga rasporedite mešavinu sira i pospite mocarelom. Urolajte i poređajte u vatrostalnu posudu. Pospite preostalim kačkavaljem. Pecite dok tikvice ne omekšaju i sir se ne rastopi, oko 20 minuta.

Pročitajte i najbolji recept za pržene tikvice

BONUS VIDEO

Instagram/ cheftomwalton Rolovane tikvice punjene sirom i spanaćem

StvarUkusa/L.S.