Zapečene rolnice od tikvica i sira u paradajz sosu su pandan lazanji, ali letnja varijanta koja vam neće teško pasti. Umesto testenine, koriste se tikvice, a umesto mesa se koristi sir. Ukoliko volite tikvice, možda ćete želeti da ih napravite punjene paradajzom i orasima. Evo i kako se prave rolnice!
Sastojci:
- 6 velikih tikvica
- 450 g mekog belog sira
- 60 g rendanog kačkavalja
- 2 velika jajeta
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- Prstohvat soli
- Prstohvat bibera
- 130 ml paradajz sosa
- 130 g rendane mocarele
Recept za zapečene rolnice od tikvica i sira u paradajz sosu:
Zagrejte rernu na 200°. Nasecite tikvice po dužini na debele trake, a zatim ih stavite na pleh obložen papirom za pečenje da se ocede. Pospite ih solju. Ostavite da odstoje 10 minuta, a zatim ih osušite papirnim ubrusima.
U međuvremenu, napravite mešavinu sira. U maloj činiji pomešajte meki beli sir, kačkavalj, jaja i beli luk u prahu i začinite solju i biberom.
Na dno vatrostalne posude rasporedite tanak sloj paradajz sosa. Na svaku traku tikivce stavite tanak sloj pardajz sosa, preko toga rasporedite mešavinu sira i pospite mocarelom. Urolajte i poređajte u vatrostalnu posudu. Pospite preostalim kačkavaljem. Pecite dok tikvice ne omekšaju i sir se ne rastopi, oko 20 minuta.
Pročitajte i najbolji recept za pržene tikvice
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem