Jelo sa povrćem koje može da bude obrok, ali i prilog. Samo iseckajte povrće, pa zapecite. A onda, preko sipajte preliv od paradajza, mleka i jaja za sočniji ukus. Na sve to ide i sir koji kada se istopi daje poseban šmek. Poslužite sa hlebom za ručak, ali i kao prilog mesu. Svi će vam tražiti recept.
Sastojci:
- 1 patlidžan
- 3 manje tikvice
- 3 manja brokolija
- 3 paprike
- 2 štapa celera
- 2 čena belog luka
- 1 crni luk
- 5 paradajza
- 1 šargarepa
- 4 jajeta
- 100 ml mleka
- rendani sir
Priprema:
Isecite patlidžan i tikvice sa sve koricom, kao i brokoli. Stavite u tepsiju. Preko dodajte seckanu papriku i celer. Beli lik isecite na listiće i stavite između povrća. Posolite i pobiberite, pa prelijte maslinovim uljem. Pecite na 200°C nekih 20 minuta. Rendanu šargarepu propržite sa seckanim crni lukom, pa dodajte isečeni paradajz. Kada se sve lepo isprži, sipajte u neku posudu i dodajte jaja i mleko. Lepo sjedinite. Prelijte preko pečenog povrća, pospite rendanim sirom i vratite u rernu još malo.