ZAPEČENI KROMPIR SA SIROM: Spolja hrskava korica, a jedan trik sastojak čini ga savršeno mekim iznutra

Poslužite kao prilog ili kao obrok, zapečeni krompir sa jajima i sirom će vas svakako oduševiti.

Printscreen/YT/ Home kitchen with Danny

Do sada ste pravili krompir na razne načine, pire, iz rerne, pomfrit... Ovaj recept će vas oduševiti na prvi zalogaj, a jednostavno se pravi. Puter koji ste stavili preko krompira će ga omekašti, a sir će mu dati hrskavu koricu. Možete da ga jedete kao prilog uz meso ili kao obrok. Poslužite sa salatom, a posle se počastite ukusnim kolačem

Sastojci: 

  • 800 g krompira 
  • 3 jajeta 
  • 150 ml mleka 
  • 150 g tvrdog sira 
  • 30 g maslaca 

Priprema:

Skuvajte krompir u ljusci, pa očistite i isecite na kolutove. Poređajte u tepsiju koju ste premazali sa puterom. Preko krompira stavite komade putera, a jaja umutite sa mlekom i začinima po želji, pa prelijte preko krompira. Posite rendanim sirom i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 25 minuta.  

Izvor: Stvar ukusa