U BEŠAMEL DODAJTE SIR, PA PRELIJTE MAKARONE I BROKOLI: Ješće ga čak i oni koji ne vole ovo povrće

Kada ste umorni i želite nešto brzo i lako napravite pastu sa brokolijem u bešamel sosu.

Printscreen/YT/ Quick Simple & Delicious

Kada pitate šta ima za ručak, a ukućani vam odgovore brokoli ili karfiol, odmah zamišljate neki sendvič umesto toga. Ali, ovako pripremljen brokoli će obožavati i oni koji ga nikad nisu voleli. Kada brokoli pomešate sa makaronama, pa prelijte sa bešamel sosom u koji ste dodali luk i sir, a onda sve to zapečete. Nećete probati bolje jelo, koje se jednostavnije pravi. 

A posle ovako dobrog oborka, pripremite slatku pitu sa voćem

Sastojci:

  • 1 brokoli 
  • 250 g testenine
  • 1/2 crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika ulja
  • 2 kašičice soli
  • prstohvat crnog bibera
  • 1/4 kašičice muškatnog oraščića
  • 60 g putera 
  • 30 g brašna 
  • 700 ml mleka
  • 100 g mocarele
  • 100 g tvrdog sira 

Priprema:

Skuvajte brokoli i testeninu. Zatim otopite puter i dodajte seckani crni luk, beli luk, pa kada se malo proprži dodajte brašno. Mešajte konstantno minut. Onda dodajte mleko i kuvajte dok se malo ne zgusne, nekih 5-6 minuta. Dodajte rendani crni sir (50 g) i rendanu mocarelu (50 g). Začinite biberom i muskatnim oraščićem i dobro promešajte. Na kraju dodajte i so i još jednom promešajte. Pomešajte testeninu, brokoli i sos i dobro sjedinite. Sipajte u vatrostalnu posudu, pa pospite preostalim sirom i pecite na 180°C dok se sir ne istopi.