Slana torta sa tikvicama osim što je ukusna i pristupačna svima, odlična je i za ručak, ali i kao zanimljivo predjelo kada su slave. Između slojeva povrća nalazi se sir koji se topi, a kada jednom probate stalno ćete praviti. Ako želite možete da dodate još neko povrće, ali i ovako pripremljena je neodoljiva. 

Tikvice su sada jeftine, pa iskoristite priliku i napravite najdivniju slanu tortu. 

Sastojci:

  • 1 velika tikvica
  • 1 crni luk
  • origano
  • začinska paprika
  • 3 jajeta
  • 40 g prezli 
  • 150 g tvrdog sira 

Priprema:

Tikvice isecite na kolutove, a luk na rebaraca. Zatim poređajte tikvice na pleh obložen pek papirom, a preko stavite crni luk. Posolite, pobiberite, pospite origanom i začinskom paprikom. Prelijte maslinovim uljem i pecite na 180°C oko 15 minuta. Jaja posolite, pospite origanom i začinskom paprikom, pa umutite. Dodajte prezle i rendani sir (50 g), pa sjedinite. Dodajte tikvice i lepo promešajte. Okrugli kalup obložite pek papirom, pa sipajte pola smese sa tikvicama i poravnajte. Preko stavite isečen tvrdi sir, pa preostalu smesu. Pospite prezlama i pecite na 180°C oko 45 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE