Slana torta sa tikvicama osim što je ukusna i pristupačna svima, odlična je i za ručak, ali i kao zanimljivo predjelo kada su slave. Između slojeva povrća nalazi se sir koji se topi, a kada jednom probate stalno ćete praviti. Ako želite možete da dodate još neko povrće, ali i ovako pripremljena je neodoljiva.
Tikvice su sada jeftine, pa iskoristite priliku i napravite najdivniju slanu tortu.
Sastojci:
- 1 velika tikvica
- 1 crni luk
- origano
- začinska paprika
- 3 jajeta
- 40 g prezli
- 150 g tvrdog sira
Priprema:
Tikvice isecite na kolutove, a luk na rebaraca. Zatim poređajte tikvice na pleh obložen pek papirom, a preko stavite crni luk. Posolite, pobiberite, pospite origanom i začinskom paprikom. Prelijte maslinovim uljem i pecite na 180°C oko 15 minuta. Jaja posolite, pospite origanom i začinskom paprikom, pa umutite. Dodajte prezle i rendani sir (50 g), pa sjedinite. Dodajte tikvice i lepo promešajte. Okrugli kalup obložite pek papirom, pa sipajte pola smese sa tikvicama i poravnajte. Preko stavite isečen tvrdi sir, pa preostalu smesu. Pospite prezlama i pecite na 180°C oko 45 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus