Sangrija je idealno piće za vrele letnje dane kada želite da se opustite sa prijateljima ili da priredite zabavu, a veoma lako se pravi. Vino obogaćeno raznim voćem savršeno je osveženje, a ovo piće vodi poreklo iz Španije odakle je i dobilo ime od španske reči sangre što u prevodu znači krv.
Na našim prostorima se najčešće kombinuje sa malinama, kupinama i pomorandžom, a vi se možete igrati ukusima i koristiti dodatke po svojoj želji.
Sastojci:
- 1,5 l crnog vina
- 300 g šećera
- 300 ml soka od pomorandže
- 1 limun
- 1 limeta
- voće po izboru
Priprema:
U većoj činiji ili bokalu pomešajte sok od pomorandže, limuna i limete sa šećerom, pa mešajte sve dok se šećer u potpunosti ne rastopi. Stavite u frižider na minimum sat vremena da se ohladi. U dobijeni sok sipajte crno vino i sve dobro promešajte. Voće po želji operite, isecite na kriške, ukoliko koristite jabuke ili recimo breskve, sve dobro promešajte i vratite u frižider na još dva sata da se lepo ohladi i da se svi ukusi pomešaju. U visoke čaše sipajte piće sa nekoliko kockica leda, ubacite po nekoliko komada voća i služite.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus