Čuvena mimoza salata se uglavnom pravi zimi jer su sastojci teški za lepo vreme, ali postoji i laganija verzija ovog specijaliteta. Umesto majoneza kao preliv za svaki sloj koristite smesu od grčkog jogurta i senfa.Takođe, kuvana jaja možete skroz da izbacite, a dodajte i feta sir. Uživajte u ukusnom receptu za mimoza salatu!
- Sastojci:
- 5 krompira
- 3 jajeta (može i ne mora)
- 250 g praške šunke
- 300 g tvrdog sira
- 250 g feta sira
- 300 g grčkog jogurta
- 80 g senfa
Priprema:
Krompir skuvajte sa sve ljuskom, kao i jaja. Ostavite da se ohlade, pa jaja izrendajte, a krompiru prvo skinite ljusku, pa izrendajte. U jednoj posudi pomešajte jogurt i senf i dobro sjedinite, pa začinite po ukusu. Uzmite posudu za salatu i po dnu sipajte malo preliva, pa onda poređajte rendani krompir. Opet premažite smesu od jogurta i senfa, pa poređajte rendanu šunku. Opet ide smesa od jogurta i senfa, pa rendani feta sir. Premažite smesom od jogurta i senfa, pa pospite rendnim kuvanim jajima. Posolite i premažite smesom od jogurta i senfa. Preko pospite rendani tvrdi sir.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem