Krompir je jedan od najzastupljenijih namirnica i od ovog povrća mogu da se prave najrazličitija jela. Možete da koristite krompir za pripremu salate, glavnih jela, lepinja... Najčešće se jede prženi ili pečeni krompir, a mi vam donosimo najbolji recept. Napravite korpice od pire krompira i napunite ih osvežavajućim umakom od jogurta i belog luka, a možete i neki po vašoj želji. 

Sastojci:

  • 5 krompira
  • 2 šargarepe
  • 1 kašičica ljute mlevene paprike
  • 1 kašika putera
  • malo peršuna
  • Za sos:
  • 100 ml grčkog jogurta 
  • 2 čena belog luka 
  • 4 kašike ulja 
  • paradajz pasta ili kečap

Recept za korpice od krompira punjene jogurtom:

10:39
Korak 1

Pomešajte povrće  

Krompir skuvajte, a onda procedite i ispasirajte. Šargarepu izrendajte, a onda propržite u tiganju na malo ulja. U krompir dodajte sitno seckani peršun, šargarepu, so, biber, ljutu mlevenu papriku i puter. Sve dobro promešajte

10:40
Korak 2

Napravite sos

U posudi pomešajte jogurt, mleveni beli luk i ulje. Sve dobro sjedinite. 

10:40
Korak 3

Oblikujte krompir

Uzmite malo pire krompira i oblikujte lopticu. Zatim palcem napravite rupu na sredini i malo oblikujte. Poređajte na tacnu, pa u svaku šupljinu sipajte dobijeni sos, a preko stavite malo kečapa ili paradajz paste. 

Pročitajte i ovo: Hrskave kuglice od krompira

BONUS VIDEO: 

Instagram/munchymoodz Krckavi jastučići od krompira

(StvarUkusa/S.B.)