Krompir je jedan od najzastupljenijih namirnica i od ovog povrća mogu da se prave najrazličitija jela. Možete da koristite krompir za pripremu salate, glavnih jela, lepinja... Najčešće se jede prženi ili pečeni krompir, a mi vam donosimo najbolji recept. Napravite korpice od pire krompira i napunite ih osvežavajućim umakom od jogurta i belog luka, a možete i neki po vašoj želji.
Sastojci:
- 5 krompira
- 2 šargarepe
- 1 kašičica ljute mlevene paprike
- 1 kašika putera
- malo peršuna
- Za sos:
- 100 ml grčkog jogurta
- 2 čena belog luka
- 4 kašike ulja
- paradajz pasta ili kečap
Recept za korpice od krompira punjene jogurtom:
Pomešajte povrće
Krompir skuvajte, a onda procedite i ispasirajte. Šargarepu izrendajte, a onda propržite u tiganju na malo ulja. U krompir dodajte sitno seckani peršun, šargarepu, so, biber, ljutu mlevenu papriku i puter. Sve dobro promešajte
Napravite sos
U posudi pomešajte jogurt, mleveni beli luk i ulje. Sve dobro sjedinite.
Oblikujte krompir
Uzmite malo pire krompira i oblikujte lopticu. Zatim palcem napravite rupu na sredini i malo oblikujte. Poređajte na tacnu, pa u svaku šupljinu sipajte dobijeni sos, a preko stavite malo kečapa ili paradajz paste.
Pročitajte i ovo: Hrskave kuglice od krompira
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu