Salata sa jabukom, spanaćem i domaćim majonezom je hrskava, sveža i predivno se prepliće sa ukusom domaćeg majoneza! Možda će vam se dopasti i salata od kelja sa jabukama i brusnicama – dodatak slavskoj trpezi. Ova salata je vrlo osvežavajuća i prijaće uz svaku vrstu mesa, a dobra stvar je da možete da je jedete u bilo kojoj sezoni samu, ili kao prilog. Evo kako se pravi salata sa jabukom, sapanćem i domaćim majonezom!

Sastojci:

  • ½ komad jabuke
  • 70 g spanać
  • 70 g mešavina salate
  • ½ komad limuna

Za majonez:

  • 1 žumance
  • 1 čen belog luka
  • 1 karanfilić
  • 120 ml ulja
  • 40 ml ekstra devičanskog maslinovog ulje
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 1 kašičica senfa

Recept za salatu sa jabukom, spanaćem i domaćim majonezom

10:04
Korak 1

Priremite jabuku

Za salatu sa jabukom, spanaćem i domaćim majonezom prvo oljuštite jabuku i nakon što uklonite semenke, jabuku isecite na tanke trake. Stavite spanać i zelenu salatu u duboku činiju i na vrh stavite seckanu jabuku. Iscedite sok od pola limuna, prelijte jabuku (sačuvajte 1 kašiku soka).

10:08
Korak 2

Pripremite majonez

Za domaći majonez oljuštite beli luk i sitno iseckajte, zatim stavite u blender, dodajte žumance i senf, sipajte jabukovo sirće, kašiku limunovog soka, obično i maslinovo ulje i sve umutite blenderom.

10:09
Korak 3

Servirajte

Stavite majonez na salatu i sve dobro promešajte. Uživajte u salati sa jabukom, spanaćem i domaćim majonezom.

Pročitajte RECEPT ZA ŠARENU SLAVSKU SALATU

BONUS VIDEO

salata od mariniranih tikvica instagram/cookistwow

StvarUkusa/L.S.