Salata sa jabukom, spanaćem i domaćim majonezom je hrskava, sveža i predivno se prepliće sa ukusom domaćeg majoneza! Možda će vam se dopasti i salata od kelja sa jabukama i brusnicama – dodatak slavskoj trpezi. Ova salata je vrlo osvežavajuća i prijaće uz svaku vrstu mesa, a dobra stvar je da možete da je jedete u bilo kojoj sezoni samu, ili kao prilog. Evo kako se pravi salata sa jabukom, sapanćem i domaćim majonezom!
Sastojci:
- ½ komad jabuke
- 70 g spanać
- 70 g mešavina salate
- ½ komad limuna
Za majonez:
- 1 žumance
- 1 čen belog luka
- 1 karanfilić
- 120 ml ulja
- 40 ml ekstra devičanskog maslinovog ulje
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 1 kašičica senfa
Recept za salatu sa jabukom, spanaćem i domaćim majonezom
Priremite jabuku
Za salatu sa jabukom, spanaćem i domaćim majonezom prvo oljuštite jabuku i nakon što uklonite semenke, jabuku isecite na tanke trake. Stavite spanać i zelenu salatu u duboku činiju i na vrh stavite seckanu jabuku. Iscedite sok od pola limuna, prelijte jabuku (sačuvajte 1 kašiku soka).
Pripremite majonez
Za domaći majonez oljuštite beli luk i sitno iseckajte, zatim stavite u blender, dodajte žumance i senf, sipajte jabukovo sirće, kašiku limunovog soka, obično i maslinovo ulje i sve umutite blenderom.
Servirajte
Stavite majonez na salatu i sve dobro promešajte. Uživajte u salati sa jabukom, spanaćem i domaćim majonezom.
Pročitajte RECEPT ZA ŠARENU SLAVSKU SALATU
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus