Zimi se uglavnom jede hrana koja je teška za stomak, pa je dobro povremeno napraviti nešto laganije. Naš predlog je raznovrsno povrće zapečeo u rerni, a ono što mu daje poseban šmek je poh sa parmezanom. Ovako pripremljeno povrće možete da služite uz meso, ali i kao samostalni obrok uz parče hleba. 

Sastojci:

  • 170 g prezli
  • 2 kašike parmezana 
  • 2 čena belog luka 
  • svež bosiljak 
  • svež peršun 
  • 1 patlidžan
  • 2 tikvice
  • 2-3 paprike 
  • 300 g čeri paradajza 

Recept za pohovno povrće zapečeno u rerni:

16:59
Korak 1

Pripremite smesu 

U posudi pomešajte prezle, parmezan, mleveni beli luk, iseckan bosiljak i peršun. Posolite i pobiberite, pa sve dobro sjedinite. 

16:59
Korak 2

Pripremite povrće

Patlidžan i tikvice iseckajte na kockice, pa uvljajte u smesu sa prezlama i poređajte na pleh obložen pek papirom. Paprike isecite na deblje trake, pa ih uvljajte u smesu sa prezlama i dodajte na pleh kod patlidžana. Paradajz isecite na polovine, pa uvaljajte u prezle i stavite na pleh. 

16:59
Korak 3

Pecite povrće 

Prelijte maslinovim uljem, pa pecite u rerni na 200°C oko 30 minuta. 

Pročitajte i ovo: Lazanje sa povrćem u jednoj posudi

BONUS VIDEO: 

Instagram/Cookist wow Rolovani patlidžan

(StvarUkusa/S.B.)