Zimi se uglavnom jede hrana koja je teška za stomak, pa je dobro povremeno napraviti nešto laganije. Naš predlog je raznovrsno povrće zapečeo u rerni, a ono što mu daje poseban šmek je poh sa parmezanom. Ovako pripremljeno povrće možete da služite uz meso, ali i kao samostalni obrok uz parče hleba.
Sastojci:
- 170 g prezli
- 2 kašike parmezana
- 2 čena belog luka
- svež bosiljak
- svež peršun
- 1 patlidžan
- 2 tikvice
- 2-3 paprike
- 300 g čeri paradajza
Recept za pohovno povrće zapečeno u rerni:
Pripremite smesu
U posudi pomešajte prezle, parmezan, mleveni beli luk, iseckan bosiljak i peršun. Posolite i pobiberite, pa sve dobro sjedinite.
Pripremite povrće
Patlidžan i tikvice iseckajte na kockice, pa uvljajte u smesu sa prezlama i poređajte na pleh obložen pek papirom. Paprike isecite na deblje trake, pa ih uvljajte u smesu sa prezlama i dodajte na pleh kod patlidžana. Paradajz isecite na polovine, pa uvaljajte u prezle i stavite na pleh.
Pecite povrće
Prelijte maslinovim uljem, pa pecite u rerni na 200°C oko 30 minuta.
Pročitajte i ovo: Lazanje sa povrćem u jednoj posudi
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem