Sastojci:

  • 2 velika krastavca, očišćena i iseckana
  • 240 g tanko isečenog crvenog luka
  • 1/4 kašičice belog bibera
  • 1/2 kašičice granuliranog belog luka
  • 1/2 kašičice fine morske soli
  • 2 kašike belog sirćeta
  • 2 kašike šećera
  • 120 g pavlake
  • 60 g majoneza
  • 3 kašike vrlo sitno iseckane sveže mirođije

 Recept za salatu sa krastavcima:

Kako biste napravili ovu salatu, prvo krastavce presecite na pola po dužini i kašikom izvadite semenke. Isecite na polumesece debljine 0,6 cm. U velikoj posudi umutite sirće, šećer, biber, so, beli luk u prahu, majonez, pavlaku i mirođiju.

Savet plus:

Ako se salata hladi preko noći , možete je ocediti od viška tečnosti i pomešati sa još malo majoneza i pavlake neposredno pre serviranja.
Ostaci se mogu čuvati do 5 dana.

Dodajte krastavac i luk u posudu i dobro promešajte da se oblože. Poklopite i stavite u frižider na najmanje 2 sata, ali najbolje preko noći. Obavezno promešajte salatu. Kada je spremna za serviranje, probajte i začinite sa još soli i bibera ako je potrebno. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i vitaminsku salatu sa kupusom, šargarepom i krastavcem.

Pročitajte kako se pravi ćureća salata sa orasima i mladim lukom

BONUS VIDEO

Kako se pravi najbolja grčka salata Izvor: Kako se pravi najbolja grčka salata

StvarUkusa