Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POTAŽ OD BUNDEVE: Krcat vitaminima i lagan za stomak, a savršeno će okrepiti ceo organizam

Autor Marija Brčić

Potaž od bundeve toliko je ukusan i zdrav, a lako se pravi, pa bi što češće trebalo da se nađe na vašoj trpezi.

 Krem čorba od bundeve Izvor: Printscreen/YT/The Cooking Foodie

Bundeva je zasigurno jedan od vesnika jeseni, a ovo je recept za krem čorbu ili modernije potaž od ovog povrća. Pravi se vrlo jednostavno, veoma je ukusan, te će se sigurno često naći na vašoj trpezi, kada želite da se okrepite nečim toplim i na "kašiku". Potaž od bundeve, možete da poslužite kao toplo predjelo, a uz dodatak dvopeka ili krutona može da bude i kompletan obrok. 

  • Sastojci:
  • 500 g bundeve
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • 150 ml neutralne pavlake
  • so, biber
  • malo svežeg peršuna

Priprema:

Najpre očistite bundevu od kore i semenki, isecite je na kocke i poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u rerni oko 15 minuta na 200 stepeni. U međuvremenu, u šerpu sipajte malo ulja, pa propržite crni luk da zastakli, zatim dodajte naseckan beli luk i pečene komade bundeve, kao i šargarepu isečenu na kolutove. Nalijte vodu da sve ogrezne i kuvajte oko pola sata. Kada je bundeva kuvana, dodajte soli i bibera po ukusu. Sklonite čorbu sa šporeta i sve sastojke umutite štapnim mikserom. Na kraju dodajte neutralnu pavlaku i još jednom sve umutite. Ukoliko ima potrebe dodajte još začina i pospite sitno seckanim peršunom.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti