Bundeva je zasigurno jedan od vesnika jeseni, a ovo je recept za krem čorbu ili modernije potaž od ovog povrća. Pravi se vrlo jednostavno, veoma je ukusan, te će se sigurno često naći na vašoj trpezi, kada želite da se okrepite nečim toplim i na "kašiku". Potaž od bundeve, možete da poslužite kao toplo predjelo, a uz dodatak dvopeka ili krutona može da bude i kompletan obrok.
- Sastojci:
- 500 g bundeve
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 šargarepe
- 150 ml neutralne pavlake
- so, biber
- malo svežeg peršuna
Priprema:
Najpre očistite bundevu od kore i semenki, isecite je na kocke i poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u rerni oko 15 minuta na 200 stepeni. U međuvremenu, u šerpu sipajte malo ulja, pa propržite crni luk da zastakli, zatim dodajte naseckan beli luk i pečene komade bundeve, kao i šargarepu isečenu na kolutove. Nalijte vodu da sve ogrezne i kuvajte oko pola sata. Kada je bundeva kuvana, dodajte soli i bibera po ukusu. Sklonite čorbu sa šporeta i sve sastojke umutite štapnim mikserom. Na kraju dodajte neutralnu pavlaku i još jednom sve umutite. Ukoliko ima potrebe dodajte još začina i pospite sitno seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus