Domaća supa i čorba su dobro rešenje ako želite da očistite vaš organizam od toksina. Tokom praznika se jela teška hrana, kao što je pečenje. Ako ste pravili pečeno pile ili piletinu u bilo kom obliku i ostalo vam je mesa, predlažemo da od ostataka napravite odličnu i zdravu čorbu.Recept za ovu sa mesom i raznovrsnim povrćem će vam se garantovano svideti, a i pomoći će vam da ojačate imunitet.  

  • Sastojci:
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 crni luk 
  • 2 štapića celera
  • 2 šargarepe
  • 2 kašike brašna
  • 120 ml mleka
  • 1,2 l pilećeg bujona
  • 1 kašičica sušenog timijana
  • 105 g pirinča
  • 250 g piletine (ostataka)
  • 1 kašika limunovog soka
  • 80 ml pavlake za kuvanje 
  • 50 g parmezana
  • 2 kašike svežeg peršuna 

Priprema:
Propržite seckani crni luk, celer i šargarepu. Kada malo omekšaju dodajte brašno u tepsiju i promešajte da se sastojci sjedine. Sipajte mleko, polako, uz mešanje varjačom, dok se mleko potpuno ne umeša. Sipajte bujon (pomešajte vrelu vodu sa 2-3 kocke supe) i sušeni timijan i ponovo promešajte. Dodajte pirinač, prokuvajte, zatim smanjite vatru i kuvajte 25 minuta. Povremeno promešajte, dok pirinač ne omekša. Dodajte piletinu, limunov sok, pavlaku, parmezan, so i biber. Promešajte i kuvajte još nekih 5 minuta. Poslužite posuto svežim i seckanim peršunom.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE