Domaća supa i čorba su dobro rešenje ako želite da očistite vaš organizam od toksina. Tokom praznika se jela teška hrana, kao što je pečenje. Ako ste pravili pečeno pile ili piletinu u bilo kom obliku i ostalo vam je mesa, predlažemo da od ostataka napravite odličnu i zdravu čorbu.Recept za ovu sa mesom i raznovrsnim povrćem će vam se garantovano svideti, a i pomoći će vam da ojačate imunitet.
- Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 crni luk
- 2 štapića celera
- 2 šargarepe
- 2 kašike brašna
- 120 ml mleka
- 1,2 l pilećeg bujona
- 1 kašičica sušenog timijana
- 105 g pirinča
- 250 g piletine (ostataka)
- 1 kašika limunovog soka
- 80 ml pavlake za kuvanje
- 50 g parmezana
- 2 kašike svežeg peršuna
Priprema:
Propržite seckani crni luk, celer i šargarepu. Kada malo omekšaju dodajte brašno u tepsiju i promešajte da se sastojci sjedine. Sipajte mleko, polako, uz mešanje varjačom, dok se mleko potpuno ne umeša. Sipajte bujon (pomešajte vrelu vodu sa 2-3 kocke supe) i sušeni timijan i ponovo promešajte. Dodajte pirinač, prokuvajte, zatim smanjite vatru i kuvajte 25 minuta. Povremeno promešajte, dok pirinač ne omekša. Dodajte piletinu, limunov sok, pavlaku, parmezan, so i biber. Promešajte i kuvajte još nekih 5 minuta. Poslužite posuto svežim i seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem