Od mlevenog mesa pravimo ćufte, pljeskavice, ćevape... Ali, da li ste ga nekada koristili za pripremu čorbe? Rusi krompir čorbu prave drugačije od nas i u nju dodaju proprežno mleveno meso. Ono čorbi dajte specifičan ukus i deluje kao da imate mini knedle u njoj. Meso dodajete u povrće, nalivate vodom i kuvate dok ne krompir ne omekša i onda sa krem sirom ili kiselom pavlakom i pavlakom za kuvanje sjedinite sve. Prelepog je ukusa, možete je služiti pre ručka ili kao glavno jelo.
Sastojci:
- 250 g mlevenog mesa
- 3 krompira
- 1 šargarepa
- 1 crni luk
- 50 g praziluka
- 3 čena belog luka
- 200 g krem sira
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 1,5 l vode
- mirođija po ukusu
Priprema:
Meso propržite sa seckanim prazilukom i belim lukom. U drugoj šerpi prvo propržite seckani crni luk, posle par minuta dodajte šargarepu, a nakon toga i krompir. Sipajte meso i prelijte vodom. Poklopite i kuvajte nekih 10-ak minuta. Zatim dodajte krem sir i pavlaku za kuvanje. Promešajte. Kuvajte još malo i sipajte seckanu mirođiju.