OD NJEGA PRAVIMO OMILJENA JELA, ALI NIKAD GA NISMO KORISTILI U SUPI: Krompir čorba sa tajnim sastojkom - za savršen ukus

Krompir čorba će vas zagrejati tokom hladnih dana, a i ukus će vas iznendaditi.

Printscreen/YT/Калнина Наталья

Od mlevenog mesa pravimo ćufte, pljeskavice, ćevape... Ali, da li ste ga nekada koristili za pripremu čorbe? Rusi krompir čorbu prave drugačije od nas i u nju dodaju proprežno mleveno meso. Ono čorbi dajte specifičan ukus i deluje kao da imate mini knedle u njoj. Meso dodajete u povrće, nalivate vodom i kuvate dok ne krompir ne omekša i onda sa krem sirom ili kiselom pavlakom i pavlakom za kuvanje sjedinite sve. Prelepog je ukusa, možete je služiti pre ručka ili kao glavno jelo. 

Sastojci:

  • 250 g mlevenog mesa 
  • 3 krompira 
  • 1 šargarepa 
  • 1 crni luk 
  • 50 g praziluka
  • 3 čena belog luka 
  • 200 g krem sira 
  • 150 ml pavlake za kuvanje 
  • 1,5 l vode 
  • mirođija po ukusu

Priprema:

Meso propržite sa seckanim prazilukom i belim lukom. U drugoj šerpi prvo propržite seckani crni luk, posle par minuta dodajte šargarepu, a nakon toga i krompir. Sipajte meso i prelijte vodom. Poklopite i kuvajte nekih 10-ak minuta. Zatim dodajte krem sir i pavlaku za kuvanje. Promešajte. Kuvajte još malo i sipajte seckanu mirođiju.