Ukoliko se služite plastičnim priborom najverovatnije ćete nakon završetka obroka pribor baciti zajedno sa plastičnim tanjirom. Međutim, kada koristite klasičan pribor način na koji ga odlažete nakon obroka nosi određenu poruku. Ona može posluzi ili domaćinu poslati poruku u kojoj ste fazi jela, da li da nastave da služe specijalitete ili ste završili sa jelom. Evo nekoliko uobičajenih pravila.
Američki stil. Položite nož i viljušku paralelno preko tanjira tako da pokazuju pravac poput kazaljki na časovniku kada je između 11 i 12 časova.
Evropski šik. Odložite pribor na isti način, to jest između 11 i 12 časova, s tim što je viljuška okrenuta naopako, odnosno zupci dodiruju tanjir.
Kada pribor namestite u obliku naopako okrenutog latiničnog slova V, to znači da samo pravite pauzu u obroku. Ne preporučuje se ni da pribor nakon obroka prekrstite, ali ni da u toku jela strana kojom dodirujete hranu dotakne sto. Jer, čemu sav bonton i pravila ako je pored vas na stoljnjaku ogromna mrlja od hrane.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus