Mafini sa mesom i povrćem
U smesu za mafine dodajte mleveno meso, ili šunku, seckanu papriku, bareni grašak, kisele krastavčiće. Sipajte je u korpice i stavite u pleh za proje. Pred kraj pečenja, na svaki mafin stavite kockicu fete i vratite dok feta ne porumeni.
Slani kapkejkovi
Testo za slane kapkejkove možete da pravite od istih sastojaka kao i za slatke (brašno, mleko, jaja), ali umesto šećera stavite malo soli. Testu možete da dodate susam, suncokret, lan ili sir, šunku, slaninu, krastavčiće...
Preliv za kapkejkove možete napraviti od krem sira uz dodatke seckane paprike ili luka vlašca. Biće božanstveni!
Mesne krofnice
Začinite mleveno meso paprikom, paradajzom ili već po želji, pa ga stavite u papirne korpice za krofnice. Pecite u plehu za krofnice oko 35 minuta, na 180 stepeni. Ukrasite peršunom i servirajte.
Piroge
Idealna su osnova za sočno punjenje. Sve ide brzo sa lisnatim testom: odmrznete ga, razvijete, isecete oblike, napunite masom od mlevenog mesa pripremljenom po želji i uvijete. Pecite 20 minta na 200 stepeni, da porumene.
Umesto mesa možete staviti i šunku, spanać, zelj, sir, ili čak više sastojaka zajedno.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus