Čuvanje pečuraka razlikuje se dosta od čuvanja drugih namirnica. One su karakteristične po tome što ne podnose veću količinu vlage. U plastičnim kesama one se veoma brzo kvare zbog vode koju same puštaju. Ono što bi pomoglo pečurkama da duže ostanu sveže jeste da se čuvaju u frižideru u papirnoj kesi.
Cele, neoprane pečurke stavite u papirnu kesu i zatvorite je tako što ćete preklopiti njen otvoreni kraj, a zatim kesu odložite u frižider.
Ovakvo čuvanje pečuraka je dobro jer papirna kesa upija višak vlage koju pečurke ispuštaju i na taj nači se sprečava da se one pokvare.
Ono što je još bitno znati jeste da nije dovoljno da pečurke samo spustite u fioku frižidera, jer iako one nisu u plastičnoj kesi, to je za pečurke i dalje suviše vlažna sredina i one će veoma brzo početi da se kvare.
Izbegavajte da ih čuvate blizu druge hrane koja ima jak miris ili ukus, pečurke će ih upiti poput sunđera.
Primetićete da neke vrste pečuraka bolje podnose čuvanje u frižideru od drugih. Da biste izbegli propadanje namirnica trudite se da pečurke kupujete neposredno pred pripremanje. A ukoliko shvatite da kupljene pečurke treba da čuvate duže od nedelju dana ipak se odlučite da ih zamrznete ili osušite.
Kako da pečurke duže ostanu sveže
Možda zvuči nemoguće, ali ukoliko pečurke čuvate na odgovarajući način one mogu da budu sveže i do nedelju dana.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus