Čuvanje pečuraka razlikuje se dosta od čuvanja drugih namirnica. One su karakteristične po tome što ne podnose veću količinu vlage. U plastičnim kesama one se veoma brzo kvare zbog vode koju same puštaju. Ono što bi pomoglo pečurkama da duže ostanu sveže jeste da se čuvaju u frižideru u papirnoj kesi.

Cele, neoprane pečurke stavite u papirnu kesu i zatvorite je tako što ćete preklopiti njen otvoreni kraj, a zatim kesu odložite u frižider.

Ovakvo čuvanje pečuraka je dobro jer papirna kesa upija višak vlage koju pečurke ispuštaju i na taj nači se sprečava da se one pokvare.

Ono što je još bitno znati jeste da nije dovoljno da pečurke samo spustite u fioku frižidera, jer iako one nisu u plastičnoj kesi, to je za pečurke i dalje suviše vlažna sredina i one će veoma brzo početi da se kvare.
Izbegavajte da ih čuvate blizu druge hrane koja ima jak miris ili ukus, pečurke će ih upiti poput sunđera.
Primetićete da neke vrste pečuraka bolje podnose čuvanje u frižideru od drugih. Da biste izbegli propadanje namirnica trudite se da pečurke kupujete neposredno pred pripremanje. A ukoliko shvatite da kupljene pečurke treba da čuvate duže od nedelju dana ipak se odlučite da ih zamrznete ili osušite.