Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovih pet namirnica nikako nemojte da PERETE PRE KUVANJA, a EVO i zbog čega!

Pre korišćenja ove namirnice nikako ne bi trebalo da dođu u kontakt sa vodom

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Ako imate običaj da sve što pripremate i kuvate prethodno perete, misleći da ćete da se oslobodite bakterija – razmislite još jednom. Ove namirnice pre korišćenja ne bi trebalo da dolaze u kontakt sa vodom.

Piletina

Obično pre kuvanja perete pileće meso? To je, prema pisanju portala “Readers Digest”, loša navika. Ne samo da ne spirate bakterije, već možete da izazovete dodatnu kontaminaciju mesa.

- Pranje živog pilećeg mesa u sudoperi može da utiče na to da samo raširite potencijalne bakterije po čistim kuhinjskim elementima - kaže Erik Sejden, direktor servisa za hranu u jednoj bolnici u Njujorku.

Jedini ispravan način je da dobro skuvate i termički obradite meso.

Ostatak teksta pročitajte OVDE

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti