Nekoliko saveta koji će vam pomoći u odabiru kvasca...

Ovaj neizostavan pekarski proizvod sastoji se od živih organizama kvaščevih gljivica (Sacharomyces), za koje je karakteristično da se veoma brzo množe. Sveži kvasac ima rok trajanja od dve nedelje, i mora da se čuva na hladnom mestu. Sa druge strane, suvi kvasac ima strukturu praha, duži rok trajanja i može da se čuva na sobnoj temperaturi.
Kada koristite svež kvasac, izmrvite ga, pa ga dodajte suvim sastojcima ili ga prvo omekšajte u šolji tople mlake vode. Sveži kvasac je odličan u pecivima koja se dugo i sporo dižu, a uz to brze narasta od suvog kvasca.
Kada je u pitanju ukus, pojedinci tvrde da hleb ima bolji i slatkastiji ukus ukoliko je zamešen sa svežim kvascem, iako većina smatra da se ukus ne razlikuje.
Ukoliko ste i dalje u dilemi za koji kvasac da se odlučite, savetujemo da ekspremintišete, jer cilj kulinarstva i jeste stvaranje uvek drugačijih kombinacija.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs