Crni luk je korisna namirnica, ali se zbog svog specifičnog ukusa ne sviđa svima.
Njegova konzumacija je izuzetno poželjna, posebno sada u sezoni prehlada i gripa. Vredan je izvor mnogih vitamina i minerala.
Jedan trik domaćica u borbi protiv gorkog luka je da oljušteno povrće stave u posudu sa ključalom vodom. Ovo će pomoći da se omekša ukus luka.
Ako vam ovaj metod ne odgovara, pokušajte da uklonite gorčinu luka:
Prženjem - Oljušteni i seckani luk se prži na malo ulja, a zatim koristi u raznim salatama i drugim jelima sa lukom.
Potapanjem u so - U jedan litar hladne vode dodajte 1kašiku soli i tu ostavite seckani luk oko 20 minuta.
Mariniranjem - U čašu sirćeta dodajte pola kašike šećera, so i suncokretovo ulje.
Iseckani luk prelijte ovom smesom i držite ga oko pola sata pre konzumiranja.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus