Svaka kuća se trudi da pripremi što bogatiju prazničnu trpezu. Na prazničnoj trpezi obično stoje ovali puni raznih vrsta mesa koja uglavnom ostanu i nakon slavlja. Tu su i druge vrste jela sa mesom poput rolata od svinjetine. Gotovo uvek ostaje višak hrane, koji se može jesti i nakon toga.

Međutim, kada podgrevamo meso, ono gubi svežinu i sočnost. Ali, dobra vest je da postoji trik kako da podgrejete meso i da ostane sočno i ukusno kao tek spremljeno!

Pre nego što stavite meso na pleh, umotajte ga ualu foliju. Alu folija će sprečiti da se meso isuši ili zagori. Ako nemate alu foliju, iskoristite poklopac ili nešto drugo za pokrivanje.

Ključno je da meso bude zatvoreno kako se ne bi isušilo. Takođe dodajte male količine ulja pre umotavanja u alu foliju. Da biste izbegli prekuvavanje, meso podgrevajte na nižim temperaturama, piše Global Country Meats.

BONUS VIDEO:

Pileće ćufte iz blendera Instagram/foodiies_lifee

 Izvor: StvarUkusa/J.K.