Svaka kuća se trudi da pripremi što bogatiju prazničnu trpezu. Na prazničnoj trpezi obično stoje ovali puni raznih vrsta mesa koja uglavnom ostanu i nakon slavlja. Tu su i druge vrste jela sa mesom poput rolata od svinjetine. Gotovo uvek ostaje višak hrane, koji se može jesti i nakon toga.
Međutim, kada podgrevamo meso, ono gubi svežinu i sočnost. Ali, dobra vest je da postoji trik kako da podgrejete meso i da ostane sočno i ukusno kao tek spremljeno!
Pre nego što stavite meso na pleh, umotajte ga ualu foliju. Alu folija će sprečiti da se meso isuši ili zagori. Ako nemate alu foliju, iskoristite poklopac ili nešto drugo za pokrivanje.
Ključno je da meso bude zatvoreno kako se ne bi isušilo. Takođe dodajte male količine ulja pre umotavanja u alu foliju. Da biste izbegli prekuvavanje, meso podgrevajte na nižim temperaturama, piše Global Country Meats.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus