Na vrhu spiska namirnica koje imaju široku primenu u kulinarstvu, a pritom su i lekovite, svoje mesto sigurno ima i đumbir. Može se koristiti u različitim oblicima - kao svež, u komadu, izrendan, u prahu, kao ulje ili sok.
Pogledajte i Ovako Džejmi Oliver čisti đumbir
Ovaj napitak pomaže telu u regulisanju vlastite temperature tokom letnjih vrućina. Evo i recepta:
Sastojci:
1,5 litara mineralne vode
sok isceđen iz jedne limete
40 grama đumbira
pola šoljice naseckane mente
Sve pomešajte u blenderu i poslužite ohlađeno. Možete i da procedite sadržaj ako vam se ne sviđa etkstura đumbira i mente, ali bolje je konzumirati sve.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus