Sezona je paprika i nema ništa lepše nego da ih iskoristite za pripremu letnjih jela. Pored bećarca i sataraša na srpskoj trpezi su nezaobilazne i punjene paprike. Nadevi za njih mogu da budu različiti, ali kod nas se najčešće spremaju punjene mlevenim mesom ili pirinčem. Ako volite da eksprimentišete u kuhinji predlažemo vam da isprobate i recept za američke paprike punjene mesom, sirom i pečurkama.
Punjene paprike spadaju u lakša jela za pripremu, ali koliko god delovalo jednostavno postoje trikovi koji će vam pomoći da one uvek ispadnu savršeno. Već smo sa vama podelili trikove za najukusnije punjene paprike, a sada vam donosimo još jedan. Da li znate kako da vam nadev nikada ne iscuri? Sve što vam je potrebno je malo brašna.
Kada paprike napunite nadevom po želji, vrh premažite brašnom, pa zatvorite paradajzom ili krompirom. Ovo će omogućiti da nadev ne procuri, a i lepše će se zapeći.
Pročitajte i ovo: Meksički recept za punjene paprike
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem