Skoro svako od nas ima svoj način pripreme testenine, neko se drži strogih italijanskih pravila, neko kuva sos odokativno, a nekome je dovoljno da ručak bude gotov za pola sata.

Ipak, bez obzira na stil kuvanja, većina ljudi i dalje radi jednu stvar na klasičan način: posebno kuva testeninu, a posebno sprema sos.

 Međutim postoji mnogo jednostavniji, moglo bi se reći genijalan način da skuvate testeninu.

Umesto da zagrevate posebnu šerpu i prljate još sudova, testeninu možete skuvati direktno u sosu. Da, zvuči neobično, ali ova tehnika daje fantastičan rezultat - testenina upija ukus sosa dok se kuvaju, sve se priprema u jednom loncu, a kuhinja ostaje urednija nego inače.

Oprezno sa začinima

So i biber dodajte postepeno, jer sos može da se redukuje, pa će se koncentracija ukusa pojačati.

Zašto ovo funkcioniše?

Dodavanjem sirove testenine pravo u sos i dolivanjem dodatne tečnosti, ona se kuva ravnomerno, oslobađa skrob koji prirodno zgušnjava sos i stvara savršenu, kremastu teksturu.

Jedini uslov je da obezbedite odgovarajuću količinu tečnosti: premalo - testenina će biti tvrda, previše - dobijate retko jelo.

Uz ispravan odnos sastojaka, ovo postaje najlakši način za pripremu testenine ikada.

Saznajte kako da izmerite testeninu pre kuvanja, 3 najpreciznije metode za savršenu porciju.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili fotografija/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.