Reč „flambiranje“ potiče iz francuskog i znači postupak kad se jelo prelije žestokim pićem i zapali. Evo nekoliko saveta kako da jelo dobije poseban karamel ukus:
- Jelo za flambiranje mora da bude jako zagrejano.
- Piće mora da bude žestoko, s visokim procentom alkohola.
- Dobro ga zagrejte u lončetu ili velikoj kašici jer će se u stvari zapaliti alkoholne pare koje se dižu iznad vrućeg jela.
- Dugačke šibice olakšaće paljenje, a potrebno vam je i iskustvo, pa vežbajte nasamo nekoliko dana pre nego što odlučite da pripremite ovakvo jelo pred gostima.
POSEBNO IZNENAĐENJE:
Za goste pripremite flambirani sladoled kojem možete da dodate i voće. Alkoholna para brzo će izgoreti, i sladoled će se samo delimično otopiti.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus