MESO SE NIKADA NEĆE ZALEPITI ZA PLEH, NITI ĆE IZGORETI: Pre pečenja stavite ovo i dobićete sočno jelo i čiste sudove

Trik koji će vam pomoći da ispečete hranu bez prljanja sudova.

Shutterstock

Kada spremate ručak sigurno vam se dešavalo da ispraljte puno sudova i da vas posle mrzi sve to da perete. Pomoću jednostavnog trika možete da napravite preukusan obrok, a da ne isprljate ništa. Sve što vam je potrebno je magična kesa za pečenje.

U njoj možete da pripremate ribu, meso, povrće i sve to bez ulja, ali i bez prljanja. Samo začinite ili marinirajte određenu namirnicu i stavite u kesu, a kesu stavite na pleh, pa u rernu. Kada ispečete otvorite kesu, izvadite meso npr, pa bacite kesu. 

Kada sve namirnice stavite u kesu, onda je zavežite i napravite nekoliko rupica, kako ne bi pukla tokom pečenja. Hrana postaje veoma ukusna i aromatična, dinsta se, a meso bude meko.

Ako u kesi pečete pile i krompir nikako nemojte da dodajete vodu, jer će meso da pusti svoj sok koji će učiniti da hrana bude ukusnija. 

Da li ste znali da u kesi za pečenje možete da pripremite i savršeno ukusan hleb bez puno muke i truda. 

Takođe, napravite kolač sa mandarinama bez prljanja sudova tako što ćete upotrebiti kesu. 

Izvor: Stvar ukusa