U ČEMU JE TAJNA MEKANOG TESTA: Zaboravite na mleko, jaja ili puter, treba vam jedna namirnica koju svi imaju u frižideru

Umesite savšreno mekano testo i napravite pecivo po želji.

Printscreen/YT/ Preppy Kitchen

Sigurno se nekada desilo i iskusnim domaćica da testo ne uspe. Sada bez muke napravite neverovatno mekano testo od kojeg možete da pravite pogače, kifle, hleb, mekike... Sada vam ne trebaju jaja, mleko, jogurt ili puter, sve što treba da uradite je da dodate 4 kašike majoneza. Ne samo što jela čini fantastičnim, kao što je ruska salata, već i testo čini mekanim i prozračnim. 

Sastojci:

  • 0,5 l tople vode 
  • 1 kesica suvog kvasca 
  • 2 kašičice soli 
  • 2 kašicice šećera 
  • 4 kašike majoneza 
  • 700 g brašna 

Priprema: 

U vodi razmutite kvasac, pa dodajte šećer i so. Promešajte i dodajte majonez. Sve dobro sjedinite, pa sipajte prosejano brašno. Umesite testo, pa pokrijte i ostavite na toplom da naraste. Gotovo testo možete da iskoristite za šta god želite. 

Mi predlažemo da napravite kiflice

Izvor: Stvar ukusa