KAKO DA SPREMITE SAVRŠENO HRSKAVU SLANINICU: Trik koji je oduševio sve gurmane, a potrebna vam je samo jedna stvar

Evo kako da ispržite najhrskaviju slaninicu bez kapi ulja.

Shutterstock

Ukoliko ste ljubitelj slaninice, ali ne volite količinu masti koja se nalazi u njoj, onda će vas ovaj trik posebno obradovati. Na društvenoj mreži TikTok jedan korisnik je otkrio kako uspeva da eliminiše višak vode i višak masnoće iz slanine, posle čega ona postaje savršeno ukusna i hrskava.

Sve što bi trebalo da uradite jeste da listove slanine nanižete na drveni štapić za ražnjiće, a onda ga stavite preko rešetke šporeta tako da listići slanine vise.

Ispod rešetke obavezno stavite tepsiju - tu će se skupljati višak vode i masnoće iz slanine dok rerna bude bila uključena. Ako na dno tepsije stavite aluminijumsku foliju, kasnije nećete morati da perete tepsiju - biće dovoljno da uklonite foliju.

Najbolje je da rernu uključite na 180 stepeni. Kad slaninica dobije zlatnorumenu boju, to je znak da je gotova. Na ovaj način moćete da pećete i ostale suhomesnate proizvod. 

This browser does not support the video element.

Prženje slanine  TikTok/rightguysreview

 Izvor: Stvar ukusa