Zima je pravo vreme za tople, domaće čorbe, ali često se dešava da one ispadnu ređe nego što bismo želeli. Umesto klasične zaprške, postoji jednostavan i brz način da čorba postane kremasta i zasitna.
Rešenje se krije u instant pire krompiru. Ovaj praktičan sastojak, u osnovi samo dehidrirani krompir, omogućava da čorba dobije željenu gustinu bez grudvica i dodatnog napora u kuhinji.
Na primer, kod pripreme bele čorbe, naseckano povrće i meso se proprže, a zatim krčkaju u bujonu ili vodi, a na kraju im se dodaju pahuljice instant pirea. One se brzo rastvaraju i čorbi daju bogatu, kremastu strukturu, bez maslaca, brašna ili zaprške.
Ovaj trik štedi vreme i čorbi daje prirodan, pun ukus. Može se primeniti na povrćne ili krem čorbe sa mesom, kako bi bile savršene gustine.
Ovako pripremljena čorba je gušća, bogatija i vizuelno privlačna, idealna za zimske večere i porodične trpeze.
Ako vam je ovaj tekst bio koristan, bacite pogled na naš trik za pripremu pasulja koji ne nadima, umesto u vodu, potopite ga u ovu tečnost.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili fotografija/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.