Kada je ishrana u pitanju, na različitim meridijanima se uživa u raznoj vrsti hrane na drugačiji način. Evo nekih od najneobičnijih običaja širom sveta kada je hrana u pitanju.
Na Tajlandu je nepristojno da se hrana stavlja u usta uz pomoć viljuške.
Glasno srkanje rezanaca i supe je sasvim prihvatljivo u Japanu, a smatra se da se tako poboljšava ukus hrane.
U nekim delovima Srednjeg Istoka i Indije je tabu da se jede levom rukom. To je zbog tradicionlane podele leve i desne ruke, pa se desna ruka smatra odgovornom za ishranu i druge, otmenije namene.
U Južnoj Koreji niko za stolom ne počinje da jede dok najstarija osoba ne uzme prvi zalogaj.
Ukoliko ste u Italiji, nemojte nikako stavljati sir preko morskih plodova. To se smatra kardinalnom greškom, kako prema prema mešanim morskim plodovima, tako i prema i parmezanu.
U kulturi Eskima, tačnije Inuita, pristojno je ispustiti gasove za vreme obroka i predstavlja znak zahvalnosti prema domaćinu.
Uzimanje hrane štapićima uspravno iz činije se smatra veoma nepristojnim u Kini, gde takva praksa podseća na ceremoniju nuđenja hrane mrtvima. Takođe, nemojte štapiće dodati drugima, ili spustiti na sto tako da su upereni ka drugoj osobi.
Prazan tanjir ima različito značenje u raznim kulturama. U Indiji i Japanu je važno da pojedete sve iz tanjira jer tako domaćin zna da ste uživali u obroku. Međutim, u Kini se to smatra znakom nepoštovanja i nepristojnosti. U kulturi Beduina, domaćin će vam služiti kafu sve dok ne protresete šoljicu dok mu je predajete.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus