Džon Bon Džovi je popularni pevač, glumac, politički aktivista i veliki humanitarac. Nedavno je otvorio dva restorana u kojima ljudi koji su gladni, a nemaju novac, mogu dobiti besplatan obrok.

"Soul Kitchen" je ime za neprofitnu organizaciju koju je osnovao Bon Džovi. Ovde ne postoje cenovnici, a plaćanje računa je neobavezno. Oni koji su u mogućnosti, mogu da ostave 20 dolara, dok oni koji nemaju sredstava, mogu da jedu besplatno, a kasnije mogu da volontiraju u kuhinji. Prema podacima, 51 % obroka je plaćeno donacijama, a preosalih 49% je pokriveno dobrovoljnim radom.

Zbog toga je moto ovog restorana: Svi su dobrodošli za naš sto!

https://www.instagram.com/p/BjKPY1yByPK/

Bon Džovi obožava Nju Džerzi

Prvi ovakav restoran otvoren je u oktobru 2011. godine, upravo u Nju Džerziju. U ovom gradu je rođen Bon Džovi. Drugi restoran je otvoren 2016. godine, u području koji je nastradao od udara uragana Sendi.

"Naša misija je oduvek bila da utičemo na pozitivne promene i da se bavimo pitanjima gladi i beskućništva," objasnio je pevač.

"Na našem meniju nema cena. Dakle, ako ste u mogućnosti vi ćete učestvovati u našem radu: možete da brišete stolove, perete suđe ili radite u našim baštama."

Rezervacija ne postoji, a stolovi se dele sa strancima

Rezervacija ne postoji, kako ko dođe, tako se seda po redu pa možete da dobijete mesto pored potpunog stranca, što doprinosi toploj i prirodnoj atmosferi.

https://www.instagram.com/p/BazLAkzljzR/

U restoranu su uvek tri glavna jela, pripremljena od organskih i hranljivih sastojaka

Na meniju su uvek tri glavna jela, inspirisana američkom kuhinjom. Meni se menja svakih 10 dana. Prvo jelo se sastoji od supe ili salate. Glavno jelo se pravi sa belim ili crvenim mesom ili ribom, ali dostupne su i vegetarijanske opcije. I na kraju tu je desert, koji se razlikuje od sezone. Obroci su pripremljeni od organskih sastojaka uzgojenih u bašti restorana, koji je vlasništvo nevladine organizacije.

https://www.instagram.com/p/BwkPT3OFnoh/

Cilj je prekinuti krug siromaštva

Pored restorana sa besplatnim obrocima, Fondacija Džon Bon Džovi je izgradila i domove za beskućnike, mlade ljude i ratne veterane.

Ovaj fond koji su osnovali pevač i njegova supruga ima jasnu misiju: Prekinuti krug gladi, siromaštva i beskućništva i to razvijanjem partnerstva, kreiranjem programa i obezbeđivanjem bespovratnih sredstava za podršku inovativnim društvenim organizacijama."

https://www.instagram.com/p/BNwuZZOgG72/

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Itvor: Stil