Princ Čarls, sin britanske kraljice Elizabete, je na društvenim mrežama otkrio recept za svoj omiljeni doručak - pečena jaja sa britanskim sirom.
U nedelju ujutro, na zvaničnom profilu na društvenim mrežama Klarens hausa – koji zvanično pripada princu Čarlsu i njegovoj supruzi Kamili, vojovtkinji od Kornvala – objavljen je recept za „pečena jaja sa britanskim sirom" – omiljeni doručak princa Čarlsa.
Povod za objavljivanje recepta bio je onlajn festival posvećen britanskom siru, čiji proizvođači su naročito bili pogođeni pandemijom koronavirusa.
„Jedna od stvari koja nam nesumnjivo donosi veliko zadovoljstvo jeste dobra hrana. Stoga je veoma zabrinjavajuće što je zbog pandemije u riziku jedna od najlepših radosti u životu – britanski sir“, poručio je Čarls.
Za omiljeni doručak potrebne su dve vrste britanskog sira – mekani i tvrdi – pavlaka, jaja, spanać, čeri paradajz i sveži bosiljak.
Maslacem namazanu tepsiju treba obložiti listovima spanaća, a u sredini ostaviti mali krug. Zatim dodati čeri paradajz nasečen na četvrtine i oko njega posuti meki sir. Dodati bosiljak, posoliti i pobiberiti.
U sredini posude razbiti dva jajeta, preliti ga pavlakom, i preko narendati sir. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni osam do deset minuta i doručak je spreman.
Prijatno!
https://twitter.com/ClarenceHouse/status/1259468807451656193
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus