1. Izmrviti kvasac (umesto svežeg može se upotrebiti i 1 kesica suvog), dodati mlaku vodu, brašno, maslinovo ulje i so pa umesiti testo. Ako je pregusto, doliti još malo vode. Testo treba da bude glatko i ne sme da se lepi za ruke i činiju.

2. Na namašćen pleh prebaciti testo i rastanjiti ga. Ivice ostaviti malo deblje. Ostaviti da odstoji 15 minuta.

3. Za to vreme izrendati sir, iseći papriku, paradajz, masline i luk na kolutiće, a pečurke na listove. Paradajz pire začiniti origanom.

4. Premazati testo paradajz pireom. Posuti ga sirom pa složiti papriku, paradajz, luk, pečurke i masline. Posuti origanom. Po želji može se staviti i svež bosiljak.

5. Pica treba da odstoji oko deset minuta. Za to vreme zagrejati rernu na 200°C. Peći picu 20 minuta.


Sastojci:

Za testo:
300 g brašna 
 1 ½  dl mlake vode
 20 g svežeg kvasca
 2 kašičice maslinovog ulja
 so

Za nadev:
 150 g nekog biljnog sira
 1 zelena paprika
 100 g koktel paradajza 
 ½  male glavica crnog luka
 100 g šampinjona
 2.5 dl paradajz pirea
 origano
 crne masline bez koštice