1. Izmrviti kvasac (umesto svežeg može se upotrebiti i 1 kesica suvog), dodati mlaku vodu, brašno, maslinovo ulje i so pa umesiti testo. Ako je pregusto, doliti još malo vode. Testo treba da bude glatko i ne sme da se lepi za ruke i činiju.
2. Na namašćen pleh prebaciti testo i rastanjiti ga. Ivice ostaviti malo deblje. Ostaviti da odstoji 15 minuta.
3. Za to vreme izrendati sir, iseći papriku, paradajz, masline i luk na kolutiće, a pečurke na listove. Paradajz pire začiniti origanom.
4. Premazati testo paradajz pireom. Posuti ga sirom pa složiti papriku, paradajz, luk, pečurke i masline. Posuti origanom. Po želji može se staviti i svež bosiljak.
5. Pica treba da odstoji oko deset minuta. Za to vreme zagrejati rernu na 200°C. Peći picu 20 minuta.
Pica vegetarijana
Za vreme posta ili kad jednostavno poželite da se odmorite od teške hrane.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus