Mnogo je razloga danas zbog čega ljudi zaboravljaju na važnost hrane koju unose. Svakodnevne stresne situacije (naročito u Srbiji) i preterana briga oko svega je pretvorila čoveka u mašinu koja egzistira. Recite ne takvom životu i okrenite se sebi i svom telu.

Nema ničeg lepšeg od osobe koja je zadovoljna svojim izgledom. Obogatite dušu nekom dobrom knjigom i muzikom, a telo okrepite vitaminima i mineralima.

Prema poslednjim istraživanjima, sledeće namirnice treba da unosite što češće ako želite da smršate zdravo – jaja, žitarice, meso, suvo voće.

Najbolje je za obrok imati više manjih porcija (nego jednu veliku). Setite se samo Azijata i njihovih činija. U jednoj pirinač, u drugoj povrće, u trećoj meso, u četvrtoj nešto samo njima poznato.

Azijati nemaju problem sa viškom kilograma bez obzira što jedu sve živo i u ogromnim količinama. Poenta je u tome da su oni posvećeni svojim raznovrsnim i uglavnom kuvanim i čorbastim obrocima.

Kinezi npr. izbegavaju šećer, brašno i so. Rezultat je vitka linija kod najvećeg procenta stanovništva. Kod Japanaca koji uglavnom jedu ribu i morske plodove je izrazito mali broj obolelih od kardiovaskularnih bolesti.

Pod najboljom ishranom za mršavljenje spadaju zdrave namirnice koje utiču na sagorevanje masnih naslaga. Jabuka je bogata vlaknima i vitaminima. Od jabuke možete praviti kolače. Od začina koristite origano, čili, ruzmarin.

Losos je bogat omega 3 masnim kiselinama. Japanski specijalitet sašimi se pravi od svežeg ili dimljenog mesa od lososa.

Neka svaki dan bude ispunjem voćem i povrćem. Na temu salata postoji čitav spektar recepata koji čekaju da budu otkriveni. Salati obavezno dodajte jabukovo sirće koje ubrzava rad metabolizma.

Mahunarke (kikiriki, leblebije, grašak, pasulj itd.) su izvor proteina i uz njih možete smršati zdravo. Nemojte se odricati mesa ukoliko želite da smršate.

Kašika jestivog kokosovog ulja na prazan stomak će Vam takođe pomoći da smršate.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: toposiguranje.rs