Mnogo je razloga danas zbog čega ljudi zaboravljaju na važnost hrane koju unose. Svakodnevne stresne situacije (naročito u Srbiji) i preterana briga oko svega je pretvorila čoveka u mašinu koja egzistira. Recite ne takvom životu i okrenite se sebi i svom telu.
Nema ničeg lepšeg od osobe koja je zadovoljna svojim izgledom. Obogatite dušu nekom dobrom knjigom i muzikom, a telo okrepite vitaminima i mineralima.
Prema poslednjim istraživanjima, sledeće namirnice treba da unosite što češće ako želite da smršate zdravo – jaja, žitarice, meso, suvo voće.
Najbolje je za obrok imati više manjih porcija (nego jednu veliku). Setite se samo Azijata i njihovih činija. U jednoj pirinač, u drugoj povrće, u trećoj meso, u četvrtoj nešto samo njima poznato.
Azijati nemaju problem sa viškom kilograma bez obzira što jedu sve živo i u ogromnim količinama. Poenta je u tome da su oni posvećeni svojim raznovrsnim i uglavnom kuvanim i čorbastim obrocima.
Kinezi npr. izbegavaju šećer, brašno i so. Rezultat je vitka linija kod najvećeg procenta stanovništva. Kod Japanaca koji uglavnom jedu ribu i morske plodove je izrazito mali broj obolelih od kardiovaskularnih bolesti.
Pod najboljom ishranom za mršavljenje spadaju zdrave namirnice koje utiču na sagorevanje masnih naslaga. Jabuka je bogata vlaknima i vitaminima. Od jabuke možete praviti kolače. Od začina koristite origano, čili, ruzmarin.
Losos je bogat omega 3 masnim kiselinama. Japanski specijalitet sašimi se pravi od svežeg ili dimljenog mesa od lososa.
Neka svaki dan bude ispunjem voćem i povrćem. Na temu salata postoji čitav spektar recepata koji čekaju da budu otkriveni. Salati obavezno dodajte jabukovo sirće koje ubrzava rad metabolizma.
Mahunarke (kikiriki, leblebije, grašak, pasulj itd.) su izvor proteina i uz njih možete smršati zdravo. Nemojte se odricati mesa ukoliko želite da smršate.
Kašika jestivog kokosovog ulja na prazan stomak će Vam takođe pomoći da smršate.
Izvor: toposiguranje.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus