Mnogi nutricionisti savetuju da ne treba jesti nakon 18 sati ukoliko želite da izgubite višak kilograma. Znamo da je vrlo teško da se oduprete iskušenju i ne odete do frižidera - zbog toga smo prikupili nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da zaboravite na hranu nakon 18 sati i ostvarite težak gubitak težine.

Zalepite sliku debele žene na frižideru i pogledajte njenu fotografiju svaki put kada odete u kuhinju i poželite još jedno parče torte. Ili naprotiv, zalepite na vrata frižidera zgodnu, atraktivnu devojku i svaki put kada želite da ponovo pojedete nešto, ona če vas svojim izgledom motivisati da uzmete samo jednu jabuku i ništa više.

Naučite da se kontrolišete. Naučite da meditirate i pokušavate da se opustite nakon svakog radnog dana.

Nemojte jesti hranu koja sadrži prazne kalorije za večeru. Brzi ugljeni hidrati (koji su prisutni u hlebu, drugim proizvodima brašnu i šećeru) dovode do oštrih skokova insulina u krvi, a takođe i uzrokuju glad u roku od sat i po nakon ishrane.

Umesto toga, unosite u vašu ishranu više proteina i zelenila. Ovo će nam omogućiti da prilagodite proizvodnju insulina, kao i da zasitite telo korisnim supstancama i mikroelementima.

Ako odlučite da ne jedete posle 18 sati, onda se uverite da je vaša večera oko 17 sati. Zahvaljujući tome, glad neće doći u skorije vreme od tad.

Idite na spavanje ranije. Što ranije idete u krevet, to ćete ranije ustati, što znači da ćete konačno imati doručak. U isto vreme pripremite korisna i hranljiva jela za doručak - žitarice sa suvim plodovima, sveže sokove, biljne čajeve i slično.

Pokušajte da budete konstantno zauzeti nečim. Kada se vratite kući sa posla, nemojte trčati u kuhinju. Umesto toga, obavljajte kućne poslove, naučite lekcije sa detetom, pogledajte sa mužem film i slično.

Zaboravite na pripremu ukusnih kolača. Zašto sami sebe mučiti? Ako živite sami, ne kupujte kolačiće i slatkiše. Ako ne živite sami i jednostavno ne možete lišiti vaše domaćinstvo deserta samo zato što ste vi odlučili da smršate, pokušajte da ne podlegnete njihovoj provokaciji.

Ako je glad nepodnošljiva, dozvolite sebi da jedete jednu veliku jabuku pre spavanja ili popijete čašu jogurta sa 0% masti. Od ovih proizvoda dodatni kilogrami se neće pojaviti, a možete barem malo olakšati osećaj gladi i mirno ići u krevet.

Strogo poštujte pravilo odbijanja hrane nakon 18 sati. Onda će ovo postati vaša navika.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor:ženskimagazin.rs