Svojski ste se trudili da izgubite suvišne kilograme, a onda je usledio jo-jo efekat i kilogrami su se vratili. Veliki udarac na vašu psihu! Poštujte ova pravila kako biste ostali fit.

Minus 300 kalorija na tanjiru

Kada završite s preporučenim vremenom držanja dijete i vratite se na staru ishranu stručnjaci savetuju da smanjite broj kalorija u obrocima. Čarobna brojka koju treba da "maknete sa tanjira" iznosi 300 kalorija.

Redovno jedite

Pet uravnoteženih i laganih obroka, počevši sa neizostavnim hranjivim doručkom u kojem treba da preovlađuju vlakna i vitamini iz voća, pomoći će u zadržavanju željene brojke na vagi.

Tanjir pun proteina

Kako bi sprečili povratak izgubljenih kilograma, pobrinite se da na vašem tanjiru prednjače proteini koji pomažu u izgradnji mišića i ujedno ubrzavaju rad bazalnog metabolizma. Kombinujte ih uz povrće koje ne sadrže puno skroba.

Ništa bez vežbe

Bez fizičke aktivnosti teško ćete zadržati postignutu kilažu, a zamka koja se često događa u tom slučaju je opuštena koža. Ukoliko gubite kilograme, a ne "gruvate" mišiće, bićete mršavi ali i "mlohavi".

Postepeno uvođenje starih namirnica

Da bi se telo naviklo na novu težinu i manje masnog tkiva potreban je određeni period. Računica stručnjaka je da je telu na svaki izgubljeni kilogram potrebno deset dana privikavanja na novu težinu.

U tom periodu prilagođavanja treba izbegavati vraćanje starim navikama u ishrani, tačnije - namirnice kojih ste se tokom dijete odrekli sada morate da uvodite postepeno.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr