Bez obzira da li ste rešili da se pridržavate određene dijete ili da malim izmenama u ishrani popravite svoje zdravlje, nekoliko jednostavnih trikova vam mogu biti od pomoći.

Hranu servirajte u manjim tanjirima, tako će vam se činiti da ste pojeli više hrane nego da istu količinu jedete iz većeg tanjira. Isti slučaj je i kada piće pijete iz uže čaše, u koju samo naizgled može stati više tečnosti.

Manje hrane ćete jesti ako je uzimate rukom koja vam nije dominantna. Tako, ako ste dešnjak poslužite se grickalicama koristeći levu ruku.

Naučni eksperiment je pokazao da se pre odlučujemo za zdraviju hranu ukoliko u prostoriji u kojoj jedemo ima ogledalo.

Iznenadne napade gladi možete ublažiti žvakanjem guma za žvakanje. Izbegavajte žvakaće gume s ukusom mentola, jer će nakon njih zdrava hrana imati čudan ukus.

Ne žurite dok jedete, osobe koje jedu brže pojedu više hrane, naročito ako uz to gledaju i televiziju. Zato, isključite TV i polako uživajte u hrani.

Istraživanja su pokazala da manje hrane jedemo sa crvenih tanjira. Takođe, ako serviramo više vrsta hrane na tanjiru, iz znatiželje ćemo probati skoro svaku vrstu i pojesti više nego da serviramo istu količinu samo jedne namirnice.

Za detaljnija uputstva pogledajte video.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs