Rezultati istraživanja italijanskih stručnjaka iz 2011., pokazali su "umerene pivopije" imaju čak 42 odsto manje šanse da obole od srčanih bolesti, piše Hafington post.
Takođe, prema pisanju časopisa "Men's Health", flaša piva dnevno (pola litre) može da smanji rizik od pojave bubrežnog kamenca za čak 40 odsto.
Stručnjaci su otkrili i da silicijum koji se nalazi u pivu smanjuje unos aluminijuma u sistem za varenje i time usporava nakupljanje metala u organizmu i mozgu, što je dobar borac protiv Alchajmerove bolesti.
Pogledajte i Kako vas pivo može prolepšati
Što se tiče "pivskog stomaka", naučnici kažu da nema dokaza da pivo deblja, naprotiv tvrde da pomaže kod gubitka suvišnih kilograma.
- Konzumiranje piva poboljšava rad žuči, što pomaže probavu masne hrane. Sadrži mnogo vlakana, pa će dve čaše piva osigurati unos od 10 do 30 odsto preporučene doze što omogućava da se osoba duže oseća sitom - kaže doktor Stiven Domenig, upravnik Medicinskog centra u Austriji.
Međutim, uprkos dokazima o zdravstvenim prednostima piva, National Health Service upozorava da redovno ispijanje piva može da poveća rizik od pojave raka grla, raka dojke kod žena, moždanog udara, visokog krvnog pritiska, bolesti jetre, pankreasa, smanjenja plodnosti...
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor. zenskikutak.rs
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu