Ukoliko želite da eliminišete suvišne kilograme, bilo bi mudro da svoju ostavu obogatite sledećim namirnicama. Za ovaj proces vam uopšte nije potreban neki poseban trud – dovoljno je sasvim malo volje. Sledeće namirnice se nalaze na spisku vitkih žena pa zašto ne bi bile i na vašem?

Voda

U redu, nije hrana, ali pijuckanje vode vam pomaže da ne “pobrkate” žeđ za glad. I, ukoliko je pijete hladnu, ona vam može pomoći da ubrzate metabolizam. Možete napraviti i prirodnu aromatizovanu vodu – ubacite sezonsko voće ili lekovite biljke. Ukus? Fantastičan!

Pogledajte i Kako da obogatite i poboljšate ukus vode

Čokolada

Da, istina je. Zašto? Zato što vam redovno konzumiranje tamne čokolade pomaže da, kada osetite želju za slatkišima, ne pojedete previše njih. I, da se razumemo, ovo ne znači da treba jesti samo čokoladu tokom celog dana, kad god vam padne na pamet! Ne, daleko od toga. 30 grama tamne čokolade, koja sadrži 75% kakaoa i više, preporučena je dnevna doza.

Maline

Odlične su, jer vam mogu pomoći da osećaj sitosti duže traje. Jedna šolja malina sadrži osam grama vlakana, a u njihov sastav ulazi i voda (čak 85%) pa se ne morate bojati dehidracije tokom vrelih letnih dana.

Pogledajte i Čudotvorna malina - jača imunitet, bogata vitaminima i mineralima

Jaja

Ukoliko za doručak jedete ugljene hidrate, probajte proteine. Jaja poboljšavaju osećaj sitosti, što snižava ukupni energetski unos. Žene koje unose veće količine proteina tokom doručka osećaju se zadovoljnije i imaju manje šanse da kasnije posegnu za nekom nezdravom užinom. Zapravo, visoko-proteinski doručak vas može držati podalje od unosa 200 dodatnih kalorija u večernjim satima.

Spanać

Uvek možete jesti dosta povrća, jer ono ne sadrži mnogo kalorija. Spanać je posebno dobar, jer njegov sadržaj gvožđa pomaže u održavanju nivoa energije u organizmu što vam omogućava i da donesete bolje izbore u ishrani. Gvožđe je, takođe, neophodno kako bi se kiseonik transportovao do ćelija koje ga koriste za stvaranje energije i topljenje masti. Kako bi organizam što bolje apsorbovao ovaj mineral, kombinujte ga sa vitaminom C (prirodnim, naravno).

Kiseli krastavci

Odlični su, jer zadovoljavaju potrebu za hrskavim i slanim, a sadrže tako malo kalorija.

Pogledajte i 3 razloga da ne bacate sok od kiselih krastavaca

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa

Autor: minimagazin.info