Pojedite i beli deo lubenice, odličan je za zdravlje - u belom delu (kori) koji svi bacaju nalaze se velike količine vitamina B6, C, A, magnezijuma, cinka i kalijuma. Sadrži i aminokiselinu citrulin koja je odlična za zdravlje srca i krvnih sudova.
U belom delu lubenice su pozamašne količine citrulina (po kome je lubenica dobila ime ili obrnuto) koje reaguju sa našim enzimima pa nastaje aminokiselina arginin za koju znamo da povoljno deluje na kardiovaskularni sistem i jača cirkulaciju. Ponaša se slično kao Vijagra doduše znatno slabije.
Lubenicu često jedemo samostalno. Ipak bi osobe koje su gojazne ili izbegavaju namirnice visokog GI trebae da koriste lubenicu kao sastojak smuti napitka i dodaju joj uz crveni i beli deo kao i orašaste plodove kako bi se dobio napitak umerenog GI.
Ostatak teksta pročitajte OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom