Novinarka portala Miss7 odlučila je da proveri na ličnom primeru i podelila svoje iskustvo!

"Pre nego što počnem: ovo nije još jedan "preobratila sam se u vegetarijanca jer mi je žao životinja" tekst. Odlučila sam da iz ishrane izbacim meso jer me je prijateljica uporno uveravala kako ću se osećati bolje, a i želela sam da iskusim kako bi to izgledalo.

U poslednjih nekoliko meseci ionako mi se meso jelo sve manje, ali želela sam da doživim taj način života - koliko je teže ili lakše vežbati na ovakvoj ishrani, koliko je u stvari teško hraniti se maštovito i raznovrsno, je li skuplje i naravno, hoću li se nakon nekoliko nedelja zaista osećati bolje.

Odluka je došla spontano i prihvatila sam je oberučke, srećom i moj dečko koji inače uživa u dobrom komadu mesa mi se pridružio - bez timskog rada bi, vrlo verovatno, mnogo teže išlo. Kako sam veliki gurman koji rado eksperimentiše s različitim namirnicama, bilo mi je teško da zamislim jelo potpuno bez mesa, pa sam morala da potražim pomoć na internetu. Srećom, pronašla sam nekoliko izvrsnih veganskih profila na Instagramu čija jela su me zaista inspirisala i ohrabrila da veganska hrana može da bude zadovoljavajućih boja i tekstura. Bez preterivanja, umrla bih od tuge da je svaki dan trebalo da jedem kuvano ili pečeno povrće.

Uz odricanje od mesa, kuvanje mi je postalo jedna od dražih aktivnosti. Ako želiš da budeš istrajan u svom naumu mislim da moraš najviše vremena da uložiš u to da je hrana koju spremaš vrlo ukusna, a tako je meni slaba tačka postalo eksperimentisanje s azijskim i indijskim "supama", pa se slobodno mogu nazvati svojevrsnim kari majstorom jer sam počela da ga pravim na sto načina iz glave.

Ostatak teksta pročitajte OVDE

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/