Hrana bogata antioksidansima veoma je važna za očuvanje zdravlja i lepote, a otkrivamo vam i zašto.
Antioksidansi su grupa različitih prirodnih spojeva koji su veoma važni jer u organizmu štite ćelije od štetnog uticaja slobodnih radikala. Antioksidansi potiču iz dva izvora. Naš organizam je uz pomoć vitamina i minerala sposoban da sam proizvede antioksidanse. Drugi izvor je spoljašnji izvor, odnosno hrana.
Pogledajte i Antioksidansi - za zdraviji život i sporije starenje
Ako je organizam opskrbljen dovoljno vitaminima i mineralima da bi mogao sam da proizvodi antioksidanse i ako je hrana koju jedete bogata prirodnim antioksidansima, organizam će se lakše odupreti šteti koju toksini i različiti spojevi mogu uzrokovati. Što više antioksidansa proizvodite i unosite, to će vaš organizam biti zdraviji i spremniji da očuva zdravlje.
Antioksidansi se nalaze u različitom voću i povrću, pa bi u ishranu trebalo da uključite spanać, kelj, brokoli, repu, crvenu papriku, luk, kukuruz, patlidžan, grožđe, borovnice, kupine, maline, jagode, pomorandže...
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: ljepota.ba
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem