Čia semenke su bogate kalcijumom, magnezijumom, vitaminima i proteinima. Iako se već vekovima koriste za poboljšanje zdravlja i jačanje imuniteta, do nedavno nisu bile često zastupljene u ishrani kao zdrav dodatak.
Semenke su neutralnog ukusa i mogu se dodavati raznim receptima. Tako se može praviti šejk od omiljenog voća, meda i semenki ili ih dodati u jogurt.
Čia semenke regulišu krvni pritisak, imaju antikancerogeno dejstvo, deluju preventivno na nastanak dijabetesa, stvaraju osećaj sitosti pa se rado koriste u toku držanja dijete, a mogu ublažiti bolove u toku menstrualnog ciklusa.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus