Đumbir može vašim specijalitetima dati posebnu aromu, ali je ova namirnica i izuzetno lekovita.
Čaj od đumbira je posebno koristan za vaše zdravlje
- jača imuni sistem
- ubrzava oporavak nakon bolesti
- ublažava stomačne tegobe
- ima pozitivan uticaj na nervni sistem
- stimuliše rad creva
- stimuliše cirkulaciju
Kako se pravi čaj od đumbiraPotrebno je:
svež đumbir (2-3 centimetra dužine)
litar vode
nekoliko kašika meda, po ukusu
sok od jednog limuna
Priprema:
Đumbir oljuštite i isecite na tanke komade. Stavite đumbir u kipuću vodu i ostavite da se kuva 15-20 minuta na tihoj vatri. Nakon toga, sklonite đumbir s vatre i ostavite u vodi još 5 minuta. Procedite čaj i zasladite ga medom i po želji dodajte sok od limuna.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs