Verovatno ste već čuli da je doručak najvažniji obrok u toku dana. Baš zbog toga bi trebalo da vodite računa šta će vam se naći na tanjiru u jutarnjim satima.

Pogledajte šta ne bi trebalo da jedete za doručak.

Suhomesnati proizvodi

Prerađeno meso sadrži nitrate koji se povezuju s rakom debelog creva. Iz londonskog Instituta za istraživanje raka poručuju kako se rizik od raka debelog creva može smanjiti ukoliko se smanji unos nitrata u organizam.

Žitarice sa šećerom

Nakon što ih pojedete, šećer u krvi naglo raste, a potom naglo i pada. To može dovesti do toga da organizam ostane bez energije već na samom početku dana.

Palačinke s veštačkim prelivima

Visok nivo fruktoze u takvim prelivima dovodi do gojaznosti, a upravo je to masnoća koja povećava rizik od pojave karcinoma.

Tost, krofna ili pecivo

Većina ovih proizvoda je napravljena od belog brašna s dodatkom šećera. Nakon što pojedete neki od ovih proizvoda, glad će se ubrzo opet pojaviti pa tako postoji opasnost od debljine i dijabetesa.

Dijetalni jogurt

Sadrži manje kalorija, ali sadrži i veštačke zaslađivače.

Mafini

Obiluju kalorijama, a napravljeni su od belog brašna, maslaca, ulja i šećera.

Izvor: magazin.net.hr