Verovatno ste već čuli da je doručak najvažniji obrok u toku dana. Baš zbog toga bi trebalo da vodite računa šta će vam se naći na tanjiru u jutarnjim satima.
Pogledajte šta ne bi trebalo da jedete za doručak.
Suhomesnati proizvodi
Prerađeno meso sadrži nitrate koji se povezuju s rakom debelog creva. Iz londonskog Instituta za istraživanje raka poručuju kako se rizik od raka debelog creva može smanjiti ukoliko se smanji unos nitrata u organizam.
Žitarice sa šećerom
Nakon što ih pojedete, šećer u krvi naglo raste, a potom naglo i pada. To može dovesti do toga da organizam ostane bez energije već na samom početku dana.
Palačinke s veštačkim prelivima
Visok nivo fruktoze u takvim prelivima dovodi do gojaznosti, a upravo je to masnoća koja povećava rizik od pojave karcinoma.
Tost, krofna ili pecivo
Većina ovih proizvoda je napravljena od belog brašna s dodatkom šećera. Nakon što pojedete neki od ovih proizvoda, glad će se ubrzo opet pojaviti pa tako postoji opasnost od debljine i dijabetesa.
Dijetalni jogurt
Sadrži manje kalorija, ali sadrži i veštačke zaslađivače.
Mafini
Obiluju kalorijama, a napravljeni su od belog brašna, maslaca, ulja i šećera.
Izvor: magazin.net.hr